lauantai 17. maaliskuuta 2012

OMA RAANUOlin ensimmäisellä käsityön kesäkurssilla ollessani noin 15 vuotias. Kurssipaikka oli Petäjäveden kotiteollisuuskoululla. Kurssi oli muutaman viikon mittainen. Olin varmaankin nuorin oppilas eikä opettaja oikein uskonut taitoihini, vaan tarjosi valmiita malleja raanuihin. Sehän ei tietenkään minulle ollut mieleen, vaan itsepäisenä loin oman mallini. Enkä sitäkään paperille, vaan kaikki oli päässäni. Sitämukaan kun työ edistyi, niin mallikin. Oli ihana käydä varastossa valikoimassa uusia lankoja työhön. Nautin sen tekemisestä niin paljon, että tein samansävyisiä raanuja 3 kpl. Yhden äidille ja isälle, yhden poikaystävän äidille ja yhden itselle.
Näin jälkeenpäin työtä tarkastellessani olen ollut huolellinen ja malttanut tehdä hyvät reunat ja muutenkin siistin työn. Samalla kurssilla tein myöskin kaksi kuultokudosta. Niihinkin suunnittelin oman mallin.
Kuultokudoksessa käytin kehräämääni pellavalankaa kuviolankana. Pakolan mummu opetti kehräämään eikä oikein ymmärtänyt kun halusin epätasaista lankaa. Tuskinpa olisin tasaista osannut kehrätäkään. Kuviolangaksi se oli elävää epätasaisena. Kurssilta jäi kipinä kudontaan, vaikkakaan ei intohimoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti